Barbecues in de achtertuin zijn eenvoudig genoeg om alleen te verzorgen: het is gemakkelijk om eten te bereiden en te koken voor een kleine groep. Als u echter een grote functie bekleedt, wordt de logistiek van het bestellen, bereiden en koken van eten voor uw gasten complex. Vaak zul je merken dat je het hele evenement vastzit aan de barbecue of vastzit in de keuken, in plaats van je tussen je gasten te mengen en te genieten. Stel je voor dat je worstjes en steaks probeert te koken voor veertig personen en meer: ​​het zou uren van voorbereiding en koken kosten. Niet alleen dit, maar zelfverzorging is vaak duurder dan het inhuren van een cateringservice om het werk voor u te doen.

Een cateraar kan u een fantastische prijs per persoon geven voor elk van uw gasten op basis van de maaltijden die u bestelt. Bovendien heb je de luxe om te socializen met je gasten en te genieten van je eigen feest. Een cateringservice neemt de verantwoordelijkheid weg voor het bestellen, bereiden en koken van vlees en salades voor uw feest: zij zorgen zelfs voor de afwas!