Je hebt vast wel eens gehoord dat het wordt afgeraden om na 8 uur ‘s avonds nog een snack te nemen. Daar zit dan wel een kern van waarheid in, maar het gaat er vooral om wát je eet en hoeveel je daar dan van eet. In dit artikel lees je dat snacken in de avond niet altijd ongezond hoeft te zijn. Ben jij benieuwd hoe je dat dan kunt doen? Lees snel verder!

Pure chocola 

Goed nieuws, een stukje pure chocolade in de avond is zo slecht nog niet. Chocolade kan zelfs heel gezond zijn. Kies voor een pure chocolade die ten minste voor 70% uit cacao bestaat. Chocolade zit vol antioxidanten, verbetert humeur en doet veel goeds voor je stemming. Echte pure chocolade bevat ten slotte veel minder suiker dan de chocola die je kunt vinden in de supermarkt. Dus als je van plan bent om een avondje te chillen met een leuke film, dan kun je gerust een paar stukjes pure chocolade nemen. 

Noten met schil 

Je verwacht het misschien niet, maar noten zitten vol vezels en eiwitten. Ze zijn lekker én helpen je om aan je dagelijkse hoeveelheid omega 3 en vitamine B6 te komen. Let wel op dat je er niet te veel van eet, en dat je kiest voor noten met schil. Pistachenoten bijvoorbeeld, zou je eerst moeten pellen voor je een op kunt eten. Zo eet je langzamer en zal je minder snel een grote portie eten. 

Hüttenkäse

Ben jij helemaal gek van kaas? Dan is deze snack echt iets voor jou. Als je kiest voor hüttenkäse, kies je voor het soort kaas dat het laagst is in calorieën. Deze kaas bevat het eiwit caseïne, dit eiwit verteert langzaam, maar doordat je deze snack in de avond neemt krijgt jouw lichaam de hele nacht de tijd om hiervan te herstellen. Om het nog smaakvoller te maken kun je nog cacao en pindakaas toevoegen, dit vormt een heerlijke combinatie met de romige structuur van hüttenkäse.

Ijsjes 

Een andere hemelse combinatie: Griekse yoghurt met frambozen. Je kunt normale yoghurt beter vervangen door Griekse yoghurt, omdat het veel minder calorieën en juist meer eiwitten bevat. Gebruik 350 ml Griekse yoghurt en ongeveer 150 g frambozen. Als je de frambozen liever vervangt door aardbeien of ander fruit, kan dat natuurlijk ook. Giet het mengsel in ijsvormpjes en stop ze in de vriezer tot ze zijn bevroren. Enjoy!